Spiritualismen i Sverige – Vart tog den vägen?

spiritualismen i sverigeMedium Jane Lyzell skriver om Spiritualismen i Sverige

Ja, som rubriken säger så undrar jag hur det är med den biten idag. Jag själv som inbiten spiritualist är lite oroad över utvecklingen.
De gamla föreningarna håller på att dö ut med de sista entusiasterna som drivit spiritualismen inom föreningarna och föreningarna går in under andra namn och nyandlighet – New age.

Vem ska bevara kunskapen om New agen tar över?
Eller är det New age man vill ha?

Tack och lov finns det fortfarande en del gamla föreningar kvar som drivs spiritualistiskt.
Där älskar jag att arbeta och energierna jobbar med mig som medium. Men många har fallit ifrån och blivit sk andliga föreningar, där det öppnar upp för saker som ligger bortanför spiritualismens ramar vilket skapar konstigheter rent energi mässigt och kunskapsmässigt.

Det kan blandas in UFO, kanaliseringar av änglar och andra väsen och mästare, shamanism, hinduism, buddism eller andra religioner. Olika reningar och konstiga healingformer – ja listan kan göras lång.

Som medium arbetar man med storseanser i dessa föreningar, som är en del av ett mediums arbetsuppgifter. Då kan man tydligt känna skillnad rent energimässigt om spiritualismens grundfilosofi ej längre finns där. Då blir det svårjobbat.

Förväntningarna på medium är annorlunda idag. Man vill ha mediala budskap istället för en hälsning från sina nära och kära från andra sidan. Eller så vill man ha meddelanden från guider och mästare.

Fokuset ligger på mediala budskap istället för andekontakt med anförvanter. Många vill ha för sitt egos bästa näring, vilket blir tokigt och skapar illusioner.

Det är här man tydligt kan se att spiritualismens kunskaper fallit bort. En seans publik på en förening bör ha kunskapen ifrån föreningen varför man går på storseanser och vad man förväntas bidra med själv och vad en storseans är. Men om föreningen inte har kunskapen blir det ju svårt att förmedla den till medlemmarna.

En storseans är bland det närmaste och vackraste man kan vara med sina nära och kära. Det är för en liten stund att få mötas andligt i andens kyrksal. Att öppna regnbågsbron emellan världarna  för att känna sina nära omkring sig i villkorslös kärlek för en liten stund, så länge seansen varar. Och har man tur kanske just din nära och kära kan förmedla sig verbalt igenom storseansens medium. Att få en hälsning är endast en bonus vid storseans, det är att vara i andens kärlek och energi som är av största vikt.

Detta fina bör varje seans- deltagare känna till. Men tyvärr är det få föreningar och även nya tidens medium som förmedlar detta vid en seans. Fokus ligger på mediala budskap bortanför andens kunskap och det blir serverat det egot vill ha. Materialismen har ett järngrepp om människan.

Det får aldrig bli frågan om att vara det ”bästa mediumet” på storseanser. Då arbetar mediumet med sitt ego. Det handlar om att förmedla vad ande världen vill säga. Mediumet är alltid sekundärt vid en storseans och det är något som behöver lyftas fram. Ett medium som förstår detta blir ett bra medium per automatik och behöver inte sträva efter det eller söka bekräftelser på det.

Den spiritualistiska kunskapen har också fallit bort hos många nuvarande utbildningar som finns därute idag.  Energi mässigt påverkas vi av hur det ser ut idag och det är något vi alla behöver titta på. Kanske stanna upp, lyssna inåt och uppåt och studera Spiritualismen.

Jag efterlyser studier i spiritualism på våra föreningar, så vi kan bevara kunskapen i våra föreningar som finns kvar.  Idag får vi vara glada om en eller ett par personer av hela föreningen har en hum om vad spiritualism är, annars kommer den att dö ut i Sverige.

Gordon Higginson varnade, under sin verksamma tid, för detta i England och man kan tydligt se resultatet av vad han menade även här i Sverige idag.

Skrivet av
Jane Lyzell © Maj  2016

4 tankar om “Spiritualismen i Sverige – Vart tog den vägen?

  1. Helena säger:

    Ännu ett klokt inlägg som berör ända in i hjärtat! Det du skriver är så sant och ngt som även jag, som icke medium har märkt av. Något som jag kan tyckas vara svårt, vilket jag tror beror på New age, är att förstå och urskilja vissa saker, som tex andras känslor eller mina egna, för att det säga så mkt olika hela tiden. (Detta var enbart ett av många exempel) Något som fick mig upprörd var när ett sk medium talade om på en kurs, att man aldrig ska lyssna på vägledda meditationer när man är ensam. Vrf vill jag inte skriva öppet. Detta medium pratade oxå om sina portaler, shamanism, änglar mm vilket fick mig förvirrad.
    Efter den gång blev jag otroligt ledsen för att jag kände mig lurad men oxå förvirrad, vad är ok att göra, vad ska undvikas mm? Men jag är oerhört tacksam för den gåva jag har, trots att jag inte kunnat utveckla den än. Jag är vuxen nu men jag har hela livet på mig 🙂
    Tusen tack för detta och även era andra kloka inlägg!
    Önskar er en trevlig helg! Kram Helena

    • Profile photo ofJane Lyzell
      Jane Lyzell säger:

      Tack Helena för ditt inlägg 🙂
      Och det du beskriver är tyvärr inte ovanligt i dag – alla gör lite som det tycker i undervisning till andra – det är det som är New age och jag förstår förvirringen du beskriver.
      Det är därför vi är så tydliga med spiritualismens ramar med etik och moral och filosofi. med andlig kunskap.
      Tur du klarade dig ur det med din egen klokhet – önskar dig lycka till i din utveckling och kom ihåg allt är lärdomar även det som inte är bra – nu har du lärt dig hur man inte ska göra – kram Jane

  2. Profile photo ofThora2000
    Lennart Chrunak säger:

    Hej Jane!
    Ett stort och innerligt tack för det helt fantastiska vi fick vara med om. Det hände mycket märkligt. Bl.a när jag skulle lyfta upp min ena arm innan Du “gick upp i trans” försvann värken från nacken och ryggen. Nu har det gått hela 5 dagar och värken är fortfarande borta Har alltid måst gå till en kiropraktor efter en sådan är kurs. Det verkar inte behövas denna gång.
    Du har en sådan fin ödmjukhet inför allt som Du gör. Har lärt mig mycket av det.
    Någonting som för alltid förändrade mitt liv till något väldig positivt , var när de tre personerna talade genom dig
    HA EN RIKTIGT FIN SOMMAR NU
    KRAM
    Lelle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.