Påsk, Häxor & Jesus – Varför firar vi påsken?

Ja, hur är det nu igen? Varför firar vi påsken!? Vet vi varför? Eller följer vi bara Strömmen? En sak är säker; från alla traditioner så tjänar affärsvärlden på det och säljer saker som spelar på våra känslor.
Här nedan är en text jag skrev för x antal år sedan och det är så jag ser på Påsken. Påsk-kärringars påminnelse om häxprocessen är ju också en del. Hur ser du på denna helgen?

Vilken man han måste vara som fortfarande lämnat sina djupa spår efter sig. Tror ingen annan man har varit så omskriven, någonsin!

Den lilla enkla mannen med det stora hjärtat för alla, så älskad och så hatat av många makthavare. Han vurmade för den lilla mänskan oavsett dennes handlingar. Han förlät sina följeplågare, ty de förstår icke!

Gå framåt och synda ej mer, var hans motto. Lev efter ditt hjärta, var snäll mot din broder och syster. Se framåt inte bakåt, det som är viktigt är det du gör från och med nu!

Hans brott var kärleken och sanningens väg och för det dömde präster, kyrkan och makten, med Pontius Pilatus som domare, honom till döden på korset. Han var ett hot mot dessa högheter som inte fick lydnad och skatter till sig då de valde att följa Jesus enkla läror.

Han led mest för dem som dumdristigt inte förstod vilken vanmakt de drog på sig själva då de behandlade honom med pina och förnedring, ty han visste att det skulle slå tillbaka på dem själva. Som man sår får man skörda.

Han var en man som levde efter de universella lagarna, förstod dem till fullo och ville visa oss vägen i livet, i döden och i efterlivet (andevärlden). Jag hyllar hans minne och han är för mig “min polare”. Vi spelar på samma planhalva och det känns tryggt att han visat vägen.

Hyckleriet fortsätter mot honom. De präster som försköt honom förstod att han var värdefull, så efter hans död tog de över hans läror, gjorde om dem till sina egna och börjar att prata om en dömande Gud som skulle döma sina barn om de inte löd kyrkan och dess läror.

På detta sätt återerövrade de makten hos folket igen, nu med lögnen om att Jesus och Gud var deras överhuvud och endast dem kunde förkunna deras ord!

Vilket hyckleri, då Jesus var folkets man! Han ville inte ha dyrt utsmyckade kyrkor, utan alla har sin egen kyrka i sitt hjärta vilket kan bli det renaste templet beroende på dess gärningar.

Det är upp till var och en att finna den. I ett rent hjärta kan de största gåvor utföras, så som healing, ande- kommunikation och materialisationer, som Jesus har visat vägen för och som man kan läsa om i bibeln!

Han den största medium och healer som funnits på vår jord!
Heja Jesus! Du lever än – i alla fall i mitt hjärta!

Med Kärlek
Jane Lyzell

© Lyztran

10 thoughts on “Påsk, Häxor & Jesus – Varför firar vi påsken?

 1. Wenche Molthon says:

  Prästerna har bränt folk på bål bedrivit övergrepp av olika slag och än i dag har de viss makt och skor sig genom människors givmildhet till kyrkan. Kyrkan är inte en symbol med Jesus. det är prästerna som utnyttjat Jesus och religionen och så än idag. Jesus var emot att suga ut människor och driva in skatter.
  Fortfarande förs folk bak ljuset och man döljer sina brott. Kyrkan gör inte utdrivningar. Kyrkan har inga helare. Man borde följa Jesus exempel om man ska predika att följa Jesus. Jag tycker att kyrkan följer mera sina egna mål och är inte tillgängliga fullt ut när man behöver nå kyrkan / prästen.
  Och som du Jane skrivet. Att möta gud och Jesus behövs inga kyrkor för.

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Wenche – tack för ditt inlägg – vi får i det stora hela inte heller glömma bort att faktiskt kyrkorna av i dag gör mycket gott med – samlar in pengar till behövande etc… Idag finns faktiskt healing i kyrkorna i bönens kraft och har nog alltid funnits så – kyrkan utför utdrivningar om du menar andliga sådana om det skulle behövas – enligt dem och deras metoder och ser vi till katolicismen så utför de ju exorcism och husvälsignelser även i dag. Som Jesus sa – “Släng ut månglarna ur templen” Gäller lika mycket i kyrkan som i Den andliga djungeln som råder. Man undrar vad Jesus skulle säga om dagens skatt system 😉 i vårat samhälle.//Jane

 2. Yvonne Eriksson says:

  Bra skrivet Jane. Jag brukar säga att Jesus är min idol. Försöker leva efter det budskap han lämnade efter sig om kärlek till mina medmänniskor och att behandla andra som jag själv vill bli behandlad. Kan bli lite sorgsen när svenska kyrkan, som jag själv är aktiv i, inte riktigt vågar tro på att det som skedde då även kan hända idag. Att människor kan bli helade t.ex. vi måste hålla dörren på glänt för att under kan ske. Glad Påsk tillönskas dig och din familj Jane!

 3. Profile photo ofSusanne
  Susanne Ekwall says:

  Jane, att läsa om Påsken o Jesu lidande på det sättet du skrivit blir till den sanna påminnelsen. I flera dagar har jag gått omkring o kännt lite motstånd över alla skatter, det var ju på denna tid då Jesus blev så arg över att få se hur ett system upprättats på torget där dom tog in skatt av folket. Oj han såg framtidens orättvisor med pengar, jojo så rätt han hade, en härlig kille med ett bra temperament då visade han folket vad som var riktigt fel ja rent av farligt.
  Ja, bara en liten tanke jag haft några dagar så här i Påsktider. ??Susanne//

 4. Profile photo ofThora2000
  Lennart Chrunak says:

  Måste komma med något väldigt personligt. Den 1 april 1974 nådde jag mitt mål här i livet. Andligt ska sägas. Vad jag säger nu kan man egentligen inte förstå utan måste upplevas. Vad hände mig då år 1974. Jag var totalt slut på fysiskt och psykiskt. I en syn fick jag se Jesus komma mot mig på åkern utanför vårt fönster. Det var en lidande Kristus som kom mig till mötes Han visade upp sina blodiga händer och spikhålen. Han sade till mig:”Det är genom dessa spikhål som jag försonat dig och hela världen. Sedan exploderade hela skapelsen ur varje grässtrå buske och träd ljöd en väldig lovsång. Här kommer jag att tänka på August Strindberg som sade: “Var hälsat du mitt kors min enda räddning”

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Tack Lennart för du delar med dig – August Strindbergs citatet ”Var hälsat du mitt kors min enda räddning” ser jag som” genom livets svårigheter växer jag ” //Jane

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.