Betraktaren

Att stanna upp och betrakta

Jag blev betraktaren och fann sanningar om livet. Jag stannade upp i livet och blev betraktaren, jag observerade andra i livet och i sociala medier. Jag försökte att inte värdera eller ifrågasätta det jag såg, utan endast observera och detta blev mitt resultat efter ca 4 månaders betraktande. Tilläggas kan också att jag under denna tiden ägnade mycket tid till självläkning av kropp och själ i form av långa promenader, gymnastik , qigong och mycket meditation.

Det jag konstaterade var att människan gillar att följa John…. Att följa andra hur de gör och skriver. Retar sig en på något så följer de andra efter i hejarrop och de tycker likadant. Det ligger mycket ilska på sociala medier och pyr under ytan. Där framhäver människan sig själv och blir sin egen beundrare och en del skryter gärna om sina egna bedrifter. Få stannar upp och lägger ut sina egna tankar och värderingar. Väldigt få är positiva på sociala medier, bättre i riktiga livet vad jag sett under denna tiden.

Det förefaller som att när människan möts irl så att säga, finns mer positiv anda än bakom tangentbordet på de olika forum och sociala medier. Mina tankar blir då; Är människan elak egentligen eller är människan snäll? Nja, som sagt var så verkar det bero på vilken situation personen är i. 

Sökandet efter sanningen

Då det kommer till min egen genre av personer på sociala medier som är sk andliga människor så förefaller dom mig inte särskilt andliga efter denna studie. Det verkar pågå en tävling i vem som är bäst andlig, bästa mediumet, bästa healern osv…alla söker de bekräftelse och berömmelse från andra följare. Ingen tål kritik!

Följden blir att följare vill hitta det bästa mediumet, healern eller annan andlig person att följa. De söker nya andliga personer utanför sig själva för att bli bättre andliga själva. Så de hoppar från den ena till den andra i jakten på den bästa. Ja, det är väl det som kallas ”sökare”, antar jag. Men för att bli den där andliga personen man försöker hitta hos andra måste man själv bli andlig och förstå att se inåt i sig själv, hitta sitt andliga jag och ledare och sedan låta sig andligen ledas vidare av ledaren som är din bästa vän och ledsagare bara du låter Hen komma dig nära andligen.

Det finns ingen sanning utanför dig själv. Din sanning har du inom dig och för att bli det bästa du, rekommenderar jag dig att söka inåt. Ta en paus från sociala medier, betrakta det du ser och stanna upp. Läs, betrakta och skriv inte i negativa trådar. Gå ut, andas, meditera och låt andens ljus fylla dig och din själ.

Ja, summan av mina betraktelser blir att jag tänker mig för innan jag följer andras negativa inlägg. Jag struntar helt enkelt i det som är negativt. Det tillför inget positivt alls. Jag för vidare det jag ser är positivt och känner kärlek för mina medmänniskor. Jag rekommenderar er alla att bli betraktare under en period av era liv. Det gör skillnad i livet <3

Lycka till!

Skrivet av Jane Lyzell

© Lyztran

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.