Att söka bevis för själens överlevnad…

Att söka Bevis för själens överlevnad i alla former i spiritualismens seanser är av största vikt.

Ett mediums uppgift

Som spiritualistiskt medium är just själens överlevnad från den fysiska döden, det som är vår strävan att bevisa i alla våra seanser vi gör, likväl som privata seanser. Att Anden lever vidare i andevärlden. För att man ska kunna få vetskapen om det igenom ett mediums seanser, så är bevisföringen det viktigaste så du själv kan känna dig säker på att din när och kär överlevt den fysiska döden och nu lever ett lyckligt liv i andens värld. Detta gäller för alla former utav mediumskaps- seanser, från mentalt mediumskap, där vi håller öppna storseanser och privatsittningar, till transmediumskaps- seanser och fysiskt mediumskaps- seanser .
Alla former av seanserna ska ge bevisföring för andens överlevnad i personlighet, minnen och vetskap om nutida händelser i närståendes liv. Det bör levereras med medkänsla för att hela brustna hjärtan och i samtal för förståelse om själens överlevnad.

Olika typer av kommunikation och mediumskap

Mediala meddelanden om dig som sitter är inte bevis på andens överlevnad och inte meddelanden från anden. Det kommer ifrån mediumets egen mediala förmåga och då handlar det om dåtid- nutid och framtid i vår egen dimension, som t ex andliga eller mediala förmågor eller fysiska besvär eller då de beskriver hur det ser ut runt dig där du bor, etc. Var sak på sin plats.

Detta gäller även för öppna transdemonstrationer /seanser. Det bör finnas någon form av bevisföring för själens överlevnad, alltså nära och kära som kommer igenom och inte bara guider som talar.Det finns ingen direkt bevisföring med endast guider även om det är intressant och ska inte förringas. Som vid duktiga transmediums seanser där filosofi eller kunskap/visdom flödar igenom medium, som tex guiden Silver Birch, som talar igenom mediumet Maurice Barbarnell. Men tyvärr är det allt för mycket otränade transmedium ute och ger mer trams än trans tyvärr.. Därför bör du som går på dessa alltid söka bevisföring och inte svälja allt som sägs igenom dessa. Undersök mediumets kvalité och utveckling i transmediumskapet innan du går på dessa seanser. Många demonstrerar sk ”channeling” vilket är new age och inte spiritualismens transmediumskap. Channeling är en väldigt lätt form av transmedvetande, så det är stor risk för påverkan av mediumets egna sinne.
Du kan läsa mer om de olika mediumskapen via länken längre ner.

Sök bevis och inte fenomen

När det gäller det fysiska mediumskapet är det ännu viktigare söka bevisen på andens överlevnad. Antingen i oberoende direktröst eller genom andetrumpet eller i materialisation eller transfiguration. Samma regler där som för de andra två mediumskapen; sök bevis och inte fenomen. Eller att inte endast söka guider. De finns där för att hjälpa nära och kära fram men även ge andlig filosofi. Igenom ett väl utvecklat fysiskt medium kan anden ge bevisföring igenom för överlevnad. Om inte, är det mediumet inte färdig- utvecklad som fysiskt medium. Sök inte fenomenen som kan vara leviterande trumpeter eller lysande händer etc… det finns ingen bevis föring i detta. Andetrumpeter är till för att nära och kära från andevärlden ska tala igenom dem som en röstförstärkare till sin anhörig på seansen. En andetrumpet får inte bli en cirkus eller lysande händer mm. Att tänka på är att det finns ungefär en handfull fysiska medium i världen som kan demonstrera sina gåvor samtidigt i världen. Så liten är den världen av fysiskt mediumskaps- medium. Det är ett väldigt ovanligt mediumskap. Åter igen, kontrollera det fysiska mediumet om du går på en sådan seans. Så slipper du obehagliga överraskningar av fuskande eller inte färdigutvecklade fysiska medium.

Här kan du läsa mer om det olika mediumskapen>>

 

 

2 tankar om “Att söka bevis för själens överlevnad…

  1. Anna Ottosson säger:

    Så sant som det är sagt. Ibland tror jag inte alltid att man förstår skillnaden mellan att läsa av medialt och själva bevisföringen Av andekontakten. Många häpnas över hur man I vissa lägen kan beskriva det som finns runt omkring en, både i dåtid och nutid. Det kan man också se på tv. Det är lätt att blanda ihop med riktiga minnen Tex mellan sittern och Anden som kommit igenom. Gällande fysiska fenomen så tror jag att det alltid kommer finnas en skepticism mot detta. Det är därför viktigt att det fysiska fenomenet är kopplat till det personliga. Som du beskriver att om en andetrumpet rör sig så måste kopplingen finnas genom att en röst kommer igenom så de gör avtryck hos de nära och kära som upplever fenomenet. Annars är det bara ett fysiskt fenomen som inte ger bevis för själva andekontakten. Och utifrån den spiritualistiska filosofin och uppdraget hos oss medium att föra fram bevis för själens överlevnad så är det verkligen dit man vill nå. Oavsett Vilket mediumskap man utövar. Jag förringar inte heller guider och andra andeväsen som finns runt omkring oss och som hjälper oss i det arbete vi utför men också vägleder oss här under vår tid på jorden. Men min personliga erfarenhet säger att när människor går till ett medium så är det en ande kontakt man söker från andra sidan, en när och kär, en bortgången vän och kärlek , man vill höra ifrån. Och om vi ska kunna bevisa själens överlevnad är det där bevisen kan komma ifrån då det är sitterns övertygelse som har betydelse för om hen upplever det som bevis. Det spelar ingen roll vad vi tycker eller känner just i denna stund kring bevisbördan. Det är viktigt att man som medium har självkritik men också att man är ödmjuk inför sin egna utveckling. Och det är viktigt att vi vågar utveckla oss även när det är lite motigt, när det inte går så bra , när bevisen blir lite halvtaskiga men också kunna känna oss stolta tillsammans med andevärlden när det går klockrent bra. Det är just detta kritiska tänkande och ödmjukheten som gör att vi kan utveckla våra sinnen för att kunna fortsätta sprida den spiritualsitiska livsåskådningen om själens överlevnad , att föra fram bevis som utan tvivel ses som äkta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.