Andlig Stress

Känner du andlig stress i vårt moderna samhälle?

Idag finns det så mycket andlig upplysning i böcker, tv, sociala medier, Facebook, Zoom, mm. Internet fullständigt svämmar över av andlighet och medialitet. Hur ska man hinna med allt flöde och sovra vad som är rätt och fel? Ingen lätt fråga. Hur gör du själv?

 Det är lätt att känna en inre stress över all den information som flödar. Det är lite ”hippt” att vara med på alla vilket gör att det är lätt att känna den där stressen. När andra talar om än det ena häftigare än det andra . Visst kan man ta hjälp i sin egen andliga utveckling av olika gurus och andliga mästare, men du... det är inte din andlighet utan deras.

 Just nu är det mycket föreläsningar med olika upplysta kända män/kvinnor där de går ihop i olika konstellationer där de veckovis, varje dag har föreläsningar. Där kan man lätt känna stress att varje dag i en veckas tid sitta framför datorn och lyssna på dessa. Vem har en hel vecka att undvara för det?

 Andliga böcker bara spottas fram. Flödet är enormt. Det är samma sak med Zoom och Facebook. Det tipsas om oändligt mycket andliga och mediala event... ja, listan kan göras oändlig.

Så vad gör man då om du har börjat känna den där andliga stressen?

Stäng av flödet utanför dig – ta inte in allt sorl.

Andas

Blunda

Håll fokus på din andning

Stilla ditt sinne med att tänka på ordet in när du andas in och ordet ut när du andas ut

Be din andliga ledare, din andliga lärare, att komma nära och visa dig din andliga väg

Känn lugnet infinna sig i att du har din andlighet inom dig – du behöver inte söka den utanför dig.

 

Gör du detta kan du aldrig gå fel i din andlighet. Sök inom dig. Där är din sanna andlighet. Det ger ingen stress utan frid. Den allra bästa andliga läraren för just dig är din andliga ledare. Den finns där inom dig som tålmodig väntar på att du ska leta dig in, så att er andliga riktiga resa tillsammans kan börja på riktigt. Lycka til!

Lyztran © Jane Lyzell

 

PS! Tips på hur du kan lära dig att stärka din andliga kontakt:

https://www.lyztran.com/produkt/e-kurs-stark-kontakten-med-din-andlige-ledare/

 

 

 

 

 

3 tankar om “Andlig Stress

 1. Birgitta S säger:

  Bra tema att ta upp 🌹 Personligen så är jag ej med på allt och överallt. känner mig trygg med min egen andliga utveckling med att lära känna mig själv och vet att jag får vägledning av Gud & mina guider dit jag ska eller behöver veta.
  Även i denna tid med pandemin och vdg vad som ska komma att ske, utegångsförbud, uteslutningar, tvång, osv osv det har jag lämnat över. Kanske jag är nonchalant? Men jag sabbar att leva Nu ifall jag ska oroa mig och stressa i en tid som jag ej vet något om och det är ej nyttigt för min hälsa.
  Må väl på alla vis 🌹

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Tack – Birgitta
   Ja många behöver nog reflektera över ämnet. – vad skönt du har lugn i allt – du kanske har något tips till de som läser detta

   Vänligen Jane

 2. Profile photo ofBes
  Birgitta Sarajärvi säger:

  Hej åter!
  Hmm några tips 🤔 jag menar inte att jag ej har prövat fler olika källor efter vägen. För mig det viktigaste på resan har varit att lära känna mig själv♥️ Jag blir lugn och trygg med självkännedom & när jag vet vem jag är & vad jag känner & vilka behov som leder mig fram.
  Styrkor & svagheter & rädslor i mig. Mina attityder är bra att se 😅 Gränser I alla typer av relationer.
  Och det är så när jag sökt så har jag ibland hamnat i diket och på den vägen lärt mig vad jag egentligen vill eller vem jag är & fortsätter att lära & acceptera mig som jag är
  Men däremot ej blandat & stressat mig fram hit och dit. Utan tagit en sak eller en kurs i taget eller ett tema i taget. Annars blir det för mycket & Halvmesyrer.

  För mig blir det splittrande 😅 annars.
  Så jag ej jagar det andliga på utsidan som redan finns i vårt innersta Och då blir det enklare för andevärlden eller guider osv att nå mig & jag känner av dem.

  Meditation & samtal med det Gudomliga i vilken form som passar där & då varje dag. Så Jag Blir mera närvarande i mig. samtal meditation med våra guider. Se till att ha roligt & att fortsätta tro på mig själv. Goda vänner & naturen. Vara stilla och aktiv i någon typ av balansakt.
  Ej ta mig själv på så stort allvar. Jag kommer att finna det jag ska.

  Jag vet ej om detta blev nåt bättre tips… men allt detta är andlighet för mig.

  Önskar er En härlig ny vecka och i det nya November 2021 som nu kommer
  Allt gott! ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.