Vårens och naturväsenas ankomst

Ett inlägg om naturens helande

Naturen har alltid fascinerat mig och jag har alltid trivts i naturen ända sedan jag var barn.
Naturen är ett måste för mig och en dag utan skogens promenad är en förlorad dag.
Det finns så mycket glädje och kärlek i naturen, den är villkorslös. Den ger lika mycket syre till alla oavsett vem du ä r, ung som gammal. Naturen är helande.

Har du provat att krama ett träd eller be om healing för din onda rygg eller annat? Om inte, gör det, det är magiskt. Att känna sig som ett med ett träd är verkligen healing. Eller lägg dig i gräset eller mossen. Det är helt underbart att känna naturen omfamna dig.

Vi har tur som lever i Sverige med fyra årstider och var och en av dem har sin tjusning.
Men våren är något extra speciell när allt vaknar till liv igen efter vinterns vila. Man riktigt känner hur det spritter i kroppen och man vill bara skrika ut sitt vår skrik likt ”Ronja rövardotter”.

Allt tycks få liv under våren och så även våra vänner i naturen. De små, de rika naturväsen som jobbar för fullt med att hjälpa naturen vakna och även de vilda djurens beskyddare. De finns runt oss i naturen men oftast i sin egen dimension och det är inte så ofta man får äran att se dem.

Men ibland, när de själva vill, så kan det ske. Jag har själv fått äran att se både vättar, feer, älvor, naturänglar och naturandar. Vid speciella tillfällen och speciella platser har jag tillåtits se dem och höra dem och till och med fått fotografera dem. Vilken ära!

Naturväsen

Det finns en mycket speciell plats där detta fotot är taget och man kan se hur deras dimension öppnar sig så vi kan se dem. Här delar jag med mig av det fotot så fler kan få äran se dem.
Du kan se hur de människor som står där i fotot suddas ut och deras dimension kommer närmare.

Jag blir alltid så glad av deras närvaro. Det finns inget bättre än sitta i naturen med dem och meditera. Man känner deras närhet och glädje de har som lyfter en i hjärtat.

Jag är en person med gröna fingrar, vilket betyder att min trädgård och blommor inne mår bra. Men min mening är att våra väsen hjälper till där, både ute och inne. Vilket jag är mycket tacksam för. Naturen är liv och de liven ska vi vara rädda om. Det gör ont varje gång jag går förbi ett kalhygge. Kan riktigt känna trädens smärta och även markens smärta. I dessa stunder undrar jag hur människan tänker, och det gör mig ledsen.

Om fler bryr sig om moder jords natur och dess väsen kommer jorden leva länge. Naturen är självläkande precis som våra egna kroppar, det gäller bara att ta hand om dem. 

Skrivet av Jane Lyzell © Lyztran

7 tankar om “Vårens och naturväsenas ankomst

 1. Madeleine Propst säger:

  Så fint och sant.
  Blir vårglad när jag läser detta.Har några böcker omnaturväsen som jag gärna återvänder till.
  De skänker tillit anknytning och glädje.
  Kram från Madeleine?

 2. Annika Eriksson säger:

  Oj, oj Jane, håller med dig till fullo. Våren är min absolut bästa årstid, älskar när det börjar spira igen och allt blir friskt och healat känns det som. Känner likadant vid kallhyggen, trodde bara det var jag. Ja naturen är allt, utan den är vi ingenting ????

 3. Ing-Marie Udd säger:

  Ja, håller med dig Jane! Naturen är magisk! Jag älskar också att vara ute i naturen/skogen. Meditation ute i skogen är så underbart! Man får energi av naturen. Att sitta med ryggen mot en trädstam och meditera är verkligen speciellt! ?❤

 4. Mia Västlund säger:

  Härligt att läsa, Jane! Jag kommunicerar med naturväsen ibland, men skulle vilja veta mer om dem. Finns det några bra böcker du kan rekommendera? Varm kram! /Mia

 5. Annaottosson säger:

  Jag älskar alla årstider men det är mysigt och vackert när bäckarna börjar porla så smått och naturen vaknar till liv efter kylan. Det finns vissa träd som jag ibland känner för att krama så då gör jag det. Det är en härlig känsla tycker jag. Det är spännande med olika väsen som finns runt omkring oss och roligt att se vad som kan dyka upp på exempelvis fotografier när man minst anar det, som på dom som du Jane lagt ut . ?

 6. Birgitta Sarajärvi säger:

  Så fint Jane! ???‍♂️??
  Naturen är en av de få som jag fascineras av. Skulle ej heller leva utan den. Får själv ofta till mig härliga möten & meddelanden där. Genuint och verkligt och ärligt
  Ha det fint & stort Tack ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.