Rapport från andevärlden angående pandemin + lite hälsotips

Dagens samhälle har verkligen fått bekänna färg på flera sätt i och med det omskrivna Corona viruset och pandemin som det inneburit.

Vi tänkte dela med oss av lite delar ur en transdemonstration som hölls för ett par veckor sedan hos oss, där naturligtvis frågor angående detta ämne dök upp.

Lite längre ner får du samtidigt lite tips om vad som verkligen ger en daglig "förstärkning" emot sjukdomar i allmänhet.

Rapport från andevärlden om Corona viruset.

Det här är ett utdrag under en transdemonstration, den 15 mars 2020 under vår Transkurs.

Anden Ernst talar igenom medium Jane Lyzell och svarar på frågor om viruset.

Fråga:
Vad är meningen med Corona viruset som nu härjar i världen som en global pandemi?

Ernst svarar:
Nej, det är ju inte bra, naturligtvis men jag är inte förvånad, med tanke på hur människor beter sig. Och i det landet där det startade så äter de ju vad som helst utan eftertanke på vad det är de stoppar i sin mage. Så man kan säga att det här är ett oundvikligt sätt för moder jord att visa att det inte är ok. Det här är något som människan skapat, inget annat. I sin dumdristighet över att de inte har aktning över vad de stoppar i sina magar.

Vissa saker eller djur är inte meningen att det ska konsumeras. Jag skulle vilja säga att inget djur är till för att konsumeras över huvud taget, men det finns djur som är sämre att konsumera.

Ny fråga:
Det finns de som säger att Corona viruset har skapats för att man istället ska kunna hålla på obemärkt med 5G vid sidan om?

Ernst svarar:
Ja, ni har så många teorier om detta så hälften vore nog. Nej, det har ingenting med det att göra över huvud taget. Detta är ett misslyckande ifrån människans sida.

Fråga:
Och det är ingen kemisk krigsföring ?

Ernst svarar:
Nej. Det här är ett resultat av orsak och verkan och som naturen alltid gör så upplånar den de svaga. Liksom det här viruset också gör. Fast i våra ögon sett är det ju ingen fara då de kommer till en bättre värld. Så slipper de oroa sig om 5G och kemisk krigsföring och all bedrövelse som finns därute. Så var inte så oroliga ni, det kommer gå över så småningom. Men naturligtvis så ska man ta det på allvar och det vore ju skönt om jag kunde säga att det inte kommer fler sådana utbrott, men det gör det i framtiden också. Vi får hoppas att detta utbrott får människor att tänka om, men de är ju en faslig massa människor i landet där det började som inte riktigt förstått orsak och verkan ännu.

Men som allt, det är inget ont som inte har något gott med sig. Så det troliga är att även de börjar vakna upp till slut och blir lite mer försiktiga. Det är dags att börja vårda moder jord. Det är inget man kan ta för lätt på utan alla måste bidra och göra sitt allra bästa . För annars kommer hon att pusta och frusta och då talar vi inte om att det kommer påverka några, utan då påverkar det väldigt mycket liv på jorden. Men låt oss hoppas på att vi inte kommer dit och att de här små ”virusarna” väcker människor till insikt. Ja, det är mitt svar på denna fråga. Tack för frågan.

Tillägg om viruset som kom upp under en annan fråga där det talades om egot.

Ernst säger:

I dessa corona tider märks egot väldigt väl när människor hamstrar saker utan att tänka på att andra kanske behöver samma sak. Deras ego gör att de tänker först och främst på sig själva. Men tack och lov finns det dem som reagerar nu emot det som sker och försöker få de här andra att förstå vilken ego handling de har gjort. Förhoppningsvis kommer de också inse det tillslut, så det finns mycket att lära i alla så kallade katastrofer.

Qigong & berikande föda hjälper och förstärker ditt immunförsvar

Jag, Joel Strandberg och min fru Jane Lyzell, använder oss framförallt av qigong rörelser, kombinerat med berikande föda, för att förebygga sjukdomar och höja vårt immunförsvar.
Själv är jag nog mest aktiv vad gäller den förstnämnda delen, Qigong. Det är ett utmärkt sätt att förebygga sjukdomar och höja sin livskraft.

Qigong kommer, lustigt nog får man väl säga, från Kina och är flera tusen år gammalt. Det bygger på att man utför olika rörelser/ rörelsemönster för att stärka sin livsenergi eller qi som det heter på kinesiska. Rörelserna är tätt sammankopplat med akupunktursystemet i kroppen. Jag brukar säga att man lär sig andas med hela kroppen för att genom rörelsen/ andningen göra sig av med negativ energi samtidigt som man tar in positiv energi. Man avslutar sedan med meditation för att lagra den energi som man skapat.

Vad gäller olika födoämnen så finns det ju lika många metoder som det finns olika mat. Jane är dock en flitig användare av Anthony Williams böcker och metod för att uppnå en bättre hälsa rena kroppen.
Det finns ett annat blogginlägg, "Läka sköldkörteln och andra sjukdomar" där ni kan läsa mer om de resultat hon har uppnått. Det finns även ett annat blogginlägg med receptförslag som heter "Recept på helande mat".

Det viktigaste tror jag är att vi får själva möjligheten i livet att ge oss ut på vår egen upptäcksresa för att välja "rätt". Själv anser jag att själva sättet att inta föda på, kan vara minst lika viktig ibland. Att inte överdriva sitt matintag tex, vilket skapar svårigheter för kroppen att hantera, samtidigt som det tar väldigt mycket energi.

Både jag och Jane äter inte kött tex. Man får välja som man tycker, men min egen åsikt är att det i första hand är en mycket svår "produkt" att hantera för kroppen. Det tar mycket energi och vad vet man om olika djurs leverne och vad de har fått i sig genom sin livstid?

Kort och gott så tror vi på en viss mängd energigivande rörelse och föda varje dag. Då klarar vi oss bättre. Vi har alla våra åkommor, det har vi också ska ni veta, men faktiskt är både jag och Jane sällan insjukna i tex influensa. Så, med detta sagt så vill vi uppmana er att uppsöka någon duktig qigonglärare och leta upp Anthony Williams böcker.

För info så har vi faktiskt en kurs i Qigong & Meditation den 23-24/5 (om samhällets regler tillåter) och Anthony Williams böcker har vi i vår webbshop här>>

Vi önskar er all lycka med just era val för ett friskare liv!

Qigongrörelse

16 tankar om “Rapport från andevärlden angående pandemin + lite hälsotips

 1. Maria säger:

  Tack för att ni delar med er om Corona och om kostråden, mkt intressant läsning ! Vill prova ngn kurs hos er framöver eller e kurs !
  Med vänlig hälsning, Maria ?

  • Joel Strandberg säger:

   Kul att inlägget gav intresse:)
   Du är välkommen till oss på kurs naturligtvis.
   Mvh Joel Strandberg
   Lyztran

 2. Lennart Chrunak säger:

  Tack så mycket för värdefulla ord. Själv börjar jag dagen med en cd-skiva självhealing
  Kramar på Er

  • Joel Strandberg säger:

   Börja dagen med självhealing är perfekt för att ta emot resten av dagen:)

   Mvh Joel Strandberg
   Lyztran

 3. Birgitta säger:

  Tack för ett mycket intressant inlägg- det tar jag till mig. Sitter i karantän på torpet i Resta Ramsberg och har ju den underbara gåvan att kunna gå ut på gården och att ha skog och naturen runt knuten. Jag får hjälp via er hemsida att lyssna på healing och meditation . Min önskan är att vara med den 23/24 maj. Bamsekramar till er båda.

  • Joel Strandberg säger:

   Tack själv för att du läste:)
   Att sitta i karantän underlättas ju av en härlig natur i närheten och Ramsberg känner vi ju till som som just det, härlig natur:)
   Du är välkommen den 23-24/5 om du har möjlighet.

   Mvh Joel Strandberg
   Lyztran

 4. Birgitta e Sarajärvi säger:

  StortTack ! för värdefull information som bekräftar vdg kost & kroppens eget apotek, andningen
  Allt gott till er! ?☀️?
  Hälsningar
  Birgitta

 5. Laila säger:

  Jag tänkte såhär idag: vi, människan angriper och förstör jordens lungor, så nu angriper hon våra lungor för att vi ska förstå hur det känns. Och sluta.

 6. Profile photo ofSusanne
  Susanne Ekwall säger:

  Tack Ernst för dina visa ord?
  När jag läser så faller orden rakt in i mitt hjärtat – jag håller verkligen med dig Ernst.
  Vill så gärna lägga till några ord – Moder Jord var tvungen att “stanna tiden” för en stor återhämtning – nästan alla människor slutade lyssna, dem tog mer o mer föregivet – egot växte o tog för stor plats. Girigheten blev komplicerad.
  Många slutade att lyssna, klyftorna växte i all miljöförstöring, det skövlades mark för nya bostäder även stora fabriker tog djurens platser – när djurens normala miljö krympte börja dom söka sig närmare människan för att söka sin föda.

  Folktätheten har ökat alldeles för mycket – nu går först o främst dem äldre bort i denna hemska pandemi.
  Människan har skapat en situation där djuren satte stopp för all respektlöshet i människans matvanor där olika djur samlats ihop i trånga burar för att sen avrättas på helt vanliga öppna marknader.
  Vi har stannat upp för att nu få se hur en av våra stora universella lagar tagits i bruk “orsak och verkan”
  Balansen på vår vackra Moder Jord håller nu på att ställa in sig på rätt köl för vår fortsatta resa.
  Det stora globala budskapet har nått många av oss, men än är det svårt för många att förstå dem universella lagarna o dess starka styrka som påverkar oss alla vare sig vi vill eller inte.
  Det är en tung tid för människan, det är mycket sorg och en stor förändring på hela vår planet.
  I en stor förtvivlan hos många av oss är det en tid där vi Medium kan göra en stor skillnad för många av våra älskade systrar o bröder för att ge av både kunskap, förståelse, empati och framför allt finnas till hjälp i svåra känslomässiga trauman, som nu sprider sig som ringar på vattnet.
  Detta virus kommer precis som Ernst säger att ebba ut, vi kommer att få ta del av en ny uppbyggnad med en större kunskap av det vi fått lära oss i allas vår kamp.
  Det kommer nya ljusare tider där en större gemenskap fötts.
  Det kommer att finnas ett skydd, men respekten får vi aldrig “tappa” viruset kommer tillbaka men vi kommer att kunna hantera det på ett bättre sätt.
  Det är tid för att vara rädda om varandra nu.
  Kram till er alla ???

 7. Malin säger:

  Intressant läsning. Vi människor har på väldigt många sätt bidragit till det tillstånd vår jord befinnee sig i och hur vi själva mår. Däremot har jag lite svårt för kommentarerna kring hur människorna i det landet det hela startade i äter, vi i detta land är rätt duktiga på att stoppa i oss lite vad som helst. Också kommentaren om att Qigong lustigt nog är från Kina. Alla länder och människor innehåller kontraster och motsatster. Jag är nyfiken på den andliga världen och tror definitivt på att det existerar så mycket mer än vad vi kan se och höra men jag skräms av tendensen av andregörande som jag upplever ofta existerar i den sprituella/andliga världen. Ett seende där vithetsnormen är extrem och den så kallade västvärldens perspektiv starkt råder. Önskar att det fanns ett bredare perspektiv och mer reflektion kring uttryck och orden som används. Den här världen blir många ggr väldigt snäv vilket är synd för det finns mycket att ta del av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.