31 mars 1848 -Moderna spiritualismens födelse

Hem Forum Spiritualism Historien – Dåtid 31 mars 1848 -Moderna spiritualismens födelse

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4494
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  Grattis säger vi i dag <3

  Grattis säger vi till ännu ett år av spiritualism – som tack vare Systrarna Fox fick sitt fotfäste i modern tappning i hela världen !

  Den moderna spiritualismens födelse kan dateras till den 31 mars 1848, då systrarna Fox började höra mystiska knackningar i föräldrahemmet i Hydesville i staten New York.

  Leha
  Det var en afton, flickorna hade redan gått till sängs, då man åter hörde dessa bultningar och knackningar som man redan hört en tid. Den yngsta flickan knäppte då upprepade gånger med fingrarna och sade: “Gör som jag, herr Splitfoot!” och ögonblickligen hördes precis samma antal knackningar. Hon gjorde då ljudlöst några andra rörelser, och samma antal bultningar hördes. Hon ropade då på modern: “Se mor, det kan både se och höra!” Modern blev lika förvånad som dottern och ställde flera frågor om barnens ålder mm, vilket allt fullkomligt exakt besvarades. det visade sig att det var en gårdfarihandlare Charels Ryhan dom blev dräpt i huset och begravd i dess källare(vilket sedan bekräftades då de sökte efter hans kvarlevor, enligt instruktioner från han) Det var denna händelse som blev epokgörande, då man nu hade lärt sig sättet att få exakta svar från andevärlden. Det är detta knackningssystem som ligger till grund för flera spiritistiska kommunikationssystem, framför allt bordseansen och ouijabordet.

  Kathe
  Och nyheten om den här händelsen spred sig som en löpeld över USA och på kort tid utvecklades spiritismen till något av en folkrörelse. Den första mediala demonstrationen (storseansen) hölls av Margaret Fox i Corinthian Hall i New York, 1849. Systrarna Fox blev därefter professionella medier och i deras fotspår uppträdde en mängd mer eller mindre seriösa personer som vid seanser förmedlade budskap genom röster, automatisk skrift, materialisationer, dansande bord mm.

  Margreth

  #4495
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  🙂

  #4548
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  test

  #4549

  Tack så intressant ?

  #14028
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  Hipp hipp hurra 🥳

  #15132
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  I år firar vi 175 år <3

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.