Alternativ vård & Sjuk vård

Hem Forum Healing Övrig Healing Alternativ vård & Sjuk vård

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3567
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  Ja vad väljer du själv ?

  Nu tycker jag ju att de ska komplimentera varandra , men ibland undrar man hur sjukvården fungerar…….

  Healingen är ju en komplimenterande behandlingsform och inte i stället för sjukvården men frågan om är vilken som egentligen är bäst – skulle nog inte klara mig en dag utan healing.

  Healing är holistisk och finns inga biverkningar

  Sjukvård är fokus på en sak(de du söker för) och har många biverkningar i  giftiga mediciner.Sen att inte tala om den psykologiska delen hur man blir behandlad som mindre vetande i sin egen sjukdom oftast. De ser allt i botande medicin eller kirurgi.Utan att ta helheten i beaktande.

  Mina tankar går bakåt i tiden då vi hade bote män och bote kvinnor – visa personer som kunde örter och healing och stämma blod.- de var ett hot emot den gryende sjukvården som började ta fart, många dog visserligen av  behandlingarna i sjukvården ,arsenik förgiftningar eller opium i för höga doser, men det var ju vetenskapligt ……och vetenskapen behövde pengarna så de förbjöd våra bote personer att behandla folk de kände sig hotade av deras resultat. Och de blev stämplade som kvacksalvare.

  Som tur är har gamla traditioner i alternativ läkekonst levt vidare trots alltid hårt motstånd i från skolmedicinen.

   

  #3569
  Profile photo ofSusanneSusanne Ekwall
  Deltagare

  Ett bra ämne att ta upp?

  Helheten måste få en möjlighet i vårt avlånga land, alternativmedicinen ÄR oerhört viktig.

  Så länge vården (socialstyrelsen förnekar) inte tar emot helheten kommer våra själar uppleva “tomheten” i uteblivningen av Healing – läkandet i helheten, vi som ser detta o försöker påverka den medicinska vården blir alltid frustrerade av dom förnekande svaren. Jag har själv jobbat inom vården där har jag sett många som ger healing utan att veta om det. Vi o även många som arbetar inom den medicinska vården vet längst inne i vår själ att  den alternativa vården är viktig, men ingenting görs tyvärr.

  Vården är så styrd av läkemedelsindustrin o det är en skrämmande utveckling.

  Våra grannländer som Norge, Finland, Danmark o USA m.f har med i sina vårdplaner för patienterna även den alternativa vården som, Healing, naprapater, massörer o.s.v

  För flera år sen ca 20 år vet jag att det pratades “varmt” om att legitimera massörer då det redan fanns i Finland, vet inte vart det tog vägen…..

  Den alternativa vården ligger mig varmt om hjärtat dels för att jag alltid själv i första hand försöker ge mig möjligheten att läka, när det inte går fullt ut får jag ta hjälp av den medicinska vården. Det är för mig så självklart att kunna få en valmöjlighet med info om en vårdplanering utifrån båda möjligheterna.

   

  Av egen erfarenhet så vet jag oxå att det är ett “hett” ämne för läkarkåren o läkemedelsindustrin att så länge det går att hålla den alternativa vården utanför så skrivs nya avtal på för den kemiska vården – det handlar om väldigt mycket pengar.

  Det här är en bubbla som snart spricker…..finns vård-sjukhus som redan har lagt in utb som healing till sin personal, det smyger sig in. Jag undrar därför varför dom inte är seriösa med att den alternativa vården behövs.

  Var rädda om er alla Alternativare vi är viktiga i Helheten kram???

  #3571
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  Ja Du Susanne, detta är resultatet av att leva i det mest Sekulariserade landet i världen 🙁 – det blir en övertro på vetenskap- tja något måste de ju tro på 😉

  Healing är mycket underskattat inom skolmedecin men det verkar som bioenergin börjar få fäste nu och de är ju nästan samma sak 🙂

   

  #3573
  Profile photo ofSusanneSusanne Ekwall
  Deltagare

  Ja du något måste dom tro på, så småningom får dom sina bevis?Bioenergin är på väg åt rätt håll. Vi får tacka Moder Jord för hennes naturliga växtlighet. Inte så konstigt att jag älskar att plantera o prata med mina växter ?

  Bilden du lagt in i ramen ovan ang vården är sååååå bra det gäller att läsa o förstå den rätt mycket bra?

  #3575
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator

  Ja exakt 🙂

  #12641
  Helen Eriksson
  Deltagare

  En fråga i en intressant diskussion.

  -Vad menar ni med bioenergi inom alternativvården?

  Nu hänger jag inte alls med. 🙂

  #12647
  Profile photo ofJane LyzellJane Lyzell
  Moderator
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.