​Sörjande och Andliga Tecken

Ljus från andevärldenJag ser många sörjande fråga inne på facebook och andra platser om sina nära och kära i nästa värld, “andevärlden” och som medium skulle jag vilja säga så här:

De mår alla bra på den sidan livet, så ni behöver inte oroa er. Alla de andar jag har talat med under alla år säger alla detsamma, de mår fantastiskt:)
Men, de kan oroa sig över dem som lämnats kvar, för de sörjer den som dött i efterlevandes ögon. Istället tycker de att ni borde glädjas med dem i deras nya liv och existens och deras önskan är att ni fortsätter leva era liv fullt ut i vetskap om att de har det bra och att ni en dag ses igen.

Det är inte meningen att den sörjande ska sluta leva sitt liv- bara för någon har tillfälligt separerats ifrån dem till ande världen. Då blir det ni som är döda.
De säger också att när ni tänker på dem och saknar dem är de de som är där och får er att tänka på dem. De ser Er,  men ni ser inte dem, anden. Ni kan ofta känna dem så  börja fråga dem när ni känner dem hos er hur deras liv nu ser ut nu och var sen vaksam på dina egna tankar, för det är i dem som de kan förmedla sig till er, eller i era drömmar:)

Här följer några andliga tecken på att dina nära och kära i andens värld är dig nära.

Vanliga tecke

 • Varsel om den döendes övergång
 • En känsla av närvaro och kärlek i hjärta – särskilt vid stark sorg
 • Tankar om den döda – minnen – särskilt roliga och kärleksfulla
 • Drömmar om den döde, som egentligen är verkliga möten
 •  Fåglar och fjärilar påkallar din uppmärksamhet och ger budskap om den dödes  överlevnad själsligen.
 • Andra djur kommer med känslan av den döde
 •  Älsklingsblommor och musik den döde hade i livet  tycks dyka upp ofta
 • Du tycker dig se den döde eller hör, men tror du inbillar dig
 • Temperatur växlingar och vinddrag
 • Oförklarliga knackningar i väggar och tak (påverkan ifrån andens vibration)
 • Husdjur reagerar som när den döde var i livet och de kom hem
 • Barn, särskilt små, ser dem och pratar med dem
 • Oförklarliga händelser då du besöker viloplatsen för den döde
 • Känslan av den döde ligger i sängen eller sitter och klappar dig på kinden
 • Din egen känsla av att det du upplever är ett tecken från den döde
 • Klockor som stannar eller börjar slå
 • Konstiga störningar i telefon – det kommer in deras röst och namn eller annat kan         höras. Ibland låter det som långdistans samtal eller som  “Kalle Anka” prat.
 • Elektriska störningar i el:  lampor- tv- radio – datorer  etc.
 • Batterier drar ur ovanligt snabbt
 • Känsla av närvaro vid bemärkelsedagar eller högtider
 • Du känner deras doft eller favorit parfym
 • Du hör svaga visslingar eller viskningar

Mer ovanliga tecken…
som skapas av ett stort behov av anden att väcka den levande ur att ha fastnat i sorgen och inte lever sitt liv. Eller att den efter- levande eller någon i deras familj är på väg in i ett destruktivt beteende (kan också vara att anden själv behöver be om ursäkt för sitt jordiska beteende för att kunna försonas med det den åstadkommit sin efterlevande familj). Det sistnämnda i parantes mer ovanligt.

 • Fysiska fenomen – starka knackningar i golv och tak
 • Anden visar sig mer tydligt
 • Det rumstreras om lite här och där i hemmen – saker försvinner
 • Dörrklockor ringer eller knackningar på ytterdörren
 • Klockor och el slår lite som det vill och  ofta
 • Kraftiga temperatur- skillnader
 • Oroskänsla (kommer från den döde, då den har oro om sin levande familj)
 • Du hör den döde tydligare
 • Du har starkare vivida drömmar, kan ibland vara  mardrömmar (din egen eller andens oro)
 • Du har känslor om att den döde vill nå dig
 • Mer intensiva kontakter via telefon/datorer/svarare
 • Sängar och möbler som flyttas eller skakas
 • Skåpsluckor och dörrar eller lådor öppnas oförklarligt

Mina tips till dig som just börjat sörja din när och kär; ta till dig de andliga tecken som du anser komma ifrån dem. Är det tecken för dig,  så lita på att det är det!
Din när och kär vill få dig förstå att döden inte separerar er och att de lever vidare andligen. Ju längre tiden lider i din sorgeprocess desto mer glädje ger du den du sörjer, med att fortsätta leva ditt liv.

Låt din sorg få ha sin gång. Man säger 1-2 år är rimligt tid men det är naturligtvis individuellt. Är din sorg övermäktig, kontakta då i första hand en sorgterapeut innan du kontaktar ett medium. Du bör ha gått igenom din sorg minst 1 år innan också för att låta din vän i andevärlden acklimatisera sig i sin nya existens och också få tiden att lära sig kontakta jordeplanet igenom ett arbetanden medium. Ja, de behöver lära sig. Det är inte så enkelt som många tror för anden att kunna det, de behöver träning.

**Det beror också på personen som dött och dess andliga status och kunskap och hur mycket den förstod om livet efter detta. En ande som visste i livet att det finns en fortsättning , har lättare att ta sig tillbaks igenom ett medium, medans en ande som inte tror på livet efter detta , där kan det ta längre tid att förstå. För min egen far, som var ateist, tog det 10 år innan han kunde förmedla sig via ett medium. En människa med stor kunskap om livet efter döden kan förmedla sig så nära som några timmar efter sin död (oftast medium själva i livet) . Obs! Detta stycke handlar om att förmedla sig igenom ”medium”. Ni kommer naturligtvis känna dem och deras närvaro själva efter att de gått över. **

Förlita dig inte på råd eller avläsningar av din döde i olika grupper och forum från någon du inte vet har säker medial eller mediumistisk kontakt. Många okunniga eller klumpiga råd  kan skapa och ge dig mer sorg. Sorgehantering borde inte hanteras där. Men det är alltid dina egna val.

När sorgen lagt sig och vardagen satt in, så kommer dina nära och kära på besök andligen i lite mer normala besök, ungefär som då de fanns i livet . Men de finns alltid där för dig om du behöver dem  och glöm inte; ni ses ju igen någon gång i framtiden:)

Hoppas denna skrift hjälper er sörjande

Vänligen Jane Lyzell ©

36 thoughts on “​Sörjande och Andliga Tecken

 1. Lennart says:

  Hej Jane!
  Man hör inte talas om den glädje det måste vara när man umgås med varandra i andevärlden. Hur ser Du på det?

 2. Jannat Riaz says:

  Hej. Jag heter Jannat Riaz & min Älskade son gick bort. Det är drygt 6 år sedan nu. Det var så traumatiskt , svårt att hantera som ni säkert kan förstå.

  Igår jag jag in på eran sida & idag läste jag om det ni skrev. Har alltid trott på att vi möter våra nära & kära när vår tid är kommen.
  Den här artikeln ni skrivit är det bästa jag har läst i hela mitt liv <3

  Hade önskat att jag gjorde det långt tidigare. Jag kan inte med ord beskriva hur jag kände när jag läste den. Den kommer att hjälpa mej
  otroligt mycket och många andra som läser den.

  Tack så mycket <3 . Det kommer totalt att ändra mitt Liv <3

  Mvh

  Jannat Riaz

 3. Liisa Hidfalk says:

  Undra lite över två människor som gick bort tidigt i livet och för många år sedan.
  Önskar kunna komma i kontakt med dem.
  Saknar dem här hos mig?.
  Kram?
  Ta bort

 4. Annette Pettersson says:

  Hej Jane.

  Min pappa gick över för fem år sedan och sorgen gjorde fysiskt ont.
  Redan första kvällen då jag sov hos min mamma kände jag av hans närvaro. Vi låg och pratade och grät då jag plötsligt börjar känna ett vandrande pirrande i hårbotten som rör sig kors och tvärs i håret, ner över pannan och ögonbrynen. Upplevde samma fenomen resterande kvällar då vi lagt oss.

  Din artikel är en underbar bekräftelse på allt jag upplevt sedan dess i form av tecken.
  Jag har alltid varit övertygad om att vi återförenas med våra nära och kära när den stunden kommer.
  Jag vill tacka dig från djupet av mitt hjärta för ditt budskap.

  Varma kramar.

 5. mariann says:

  jag är så ledsen o sörjer mamma att jag håller på bryta ihop
  jag önskar så mycket tröst från henne , jag ropar och gråter i förtvivlan, fast jag vet att hon är med de andra som hon älskar
  på andra sidan ,
  det är inte många som orkar lyssna på min sorg , det kan jag kanske förstå.
  visst hade mamma uppnått ganska hög ålder men det är tyvärr ingen tröst.
  hon var mitt allt

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Hej Marina
   Beklagar din stora förlust och sorg av din Mamma att mista sina föräldrar är svårt även om de har levt färdigt sina liv här.
   Människor i din omgivning är troligen rädda för döden och vill inte eller vet inte hur de ska trösta , då de själva har svårt hantera sorg – Man talar aldrig om döden, den finns liksom lite i periferin i människors liv. Den bästa hjälpen vid sorg är ju att vänner lyssnar på din sorg eller bara finns där utan ord.

   Försök inte se din mamma som död utan att hon lever fortfarande fast i andens värld , hennes personlighet och ande finns där och med den kärlek ni har emellan varandra så ska du se du snart börjar se tecknen ifrån henne. Och då är det viktigt du inte viftar bort dem som inbillning, för det är i dina tankar och hjärta hon kan förmedla sig till dig.

   Med tiden kommer smärtan och sorgen kännas mindre(vet det låter som en klyssa men det är sant ) och det bästa du kan göra är ju att söka svar på själens överlevnad så du vet att livet fortsätter efter det vi kallar döden, så du själv förstår att vi aldrig mister någon vi håller kär.Låt din sorg ha sin gång och tag en dag i taget
   Kram Jane

   • mariann says:

    tack snälla jane för att du svarade , det var trösterikt
    Tack än en gång , jag tar till mig dina råd

    mvh mariann

 6. Profile photo ofThora2000
  Lennart Chrunak says:

  Har läst mycket av karmelitbrodern Wilfrid Stinisen. Han nämner.”Att egentligen har vi bättre kontakt med våra kära avlivna släktingar än vi hade när de levde på jorden.”

 7. Camilla Andersson says:

  Det kändes bra att läsa detta men eftersom jag inte fått tecken som jag kan lita på är jag inte övertygad. Jag vill bli övertygad då sorgen är så stark.

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Camilla – vad bra du känner att artikeln hjälper dig – ibland när sorgen är ny och stark söker man så febrilt att man missar de mest uppenbara tecken och tar dem som inbillning – låt din sorg ha sin gång och lita till att tecknen kommer – beklagar din förlust – kram Jane

 8. Camilla Andersson says:

  Tack för info. Jag är inte övertygad men vill bli det. Få bevis som är glasklara för att jag inte ska tvivla. Jag är också rädd för att bli rädd! Konstigt va? Sorgen är mkt tung att bära.

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Hej igen Camilla
   Hoppas du får dina glasklara bevis och kanske din egen rädsla hindrar dig från att se dem – inte vill våra nära skrämmas 😉
   Lär dig mer om det andliga så du kan släppa din rädsla för det – det är ju vår nästa boning – alla kommer dit – //Jane

 9. Annika says:

  Så fint… det hjälper mig mycket.. min mamma gick bort för tre veckor sedan.. för en vecka sedan kom där fram en skata till mig.. tittade på mig o hoppade upp i mitt knä!!!!!! Vill tro att det var min mamma på något vis…

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Annika – vilket fint tecken från din Mamma – fåglar är så fina hjälpare i sorg – beklagar din sorg <3
   Tack för ditt fina inlägg - kram Jane

 10. Katarina Nikas says:

  Hej Jane
  Jag har någon som flyttar på saker hemma hos mig.
  Kommer jag någonsin få veta vem det är?
  Jag känner mig inte rädd, men mina barnbarn tycker det är obehagligt.
  Tacksam för svar?

 11. Anna says:

  Hej
  Hittade en död fågel på balkongen.
  Låg i en julgransfot med vatten i under ett bord. Var en liten grå fårgek.
  Vad betyder detta? Är det något andligt täcken?
  Mvh Anna

 12. Profile photo ofJane Lyzell
  Jane Lyzell says:

  Hej Anna
  Tyvärr så dör ju våra fåglar ändå utan att det är något tecken som i ditt fall – men inte kul finna de små liven på balkongen , tyvärr är det ju så vi bygger hus i deras flygvägar och då kan sånt hända. //Jane

 13. Lise-Lotte Gunnarsson says:

  Hej Janet. Jag har förstått att mina släktingar försöker nå mig via min öra och pillat på mitt hår och ansikte. Men jag är hörselskadad men har inte hörapparat på mig men ändå hör jag deras röster och fåglar nyligen. Men dom förstår inte att jag inte kan kommunicera med dom. Jag känner kall luft och lukt ganska ofta. Vad ska jag göra? Kram Lise-Lotte

 14. Profile photo ofJane Lyzell
  Jane Lyzell says:

  Hej annlouise
  Vad tror du själv att det betyder ?
  Våren är ju en tid då många fåglar , ungar dör vid sin första flygtur
  Skulle kunna betyda att livet är skört och att man ska se sig för i livet.

  Skulle också kunna vara en påminnelse om att livet fortsätter på andra sidan och att du inte ska sörja den fysiska döden- den lilla fågeln lever ju i paradiset andevärlden liksom dem du sörjer .Se dem i sin nya existens , andens sanna jag //Jane

 15. Linda says:

  Hej Jane,

  Min pappa gick bort för 10 månader sen i sitt hem. Min mamma hittade honom på golvet. Just nu håller vi på och säljer huset, vårt barndomshem där han dog. Idag hade de nya köparna besiktning på huset och precis på samma plats där mamma hittade min pappa död för 10 månader sen låg den idag en död fågel. Kan detta vara en hälsning från pappa eller är det bara en slump? Kan tillägga att ingen bor i huset så dörrar står sällan öppna. Hälsningar Linda

 16. karin says:

  Hej Jane,

  Jag drömmer om att någon ringer dörrklockan mitt i natten. Inatt var det igen SÅ SÅ skarpt. Fråga min partner man hörde inget?
  Kan du hjälpa mig tolka dessa drömmar? skulle vilja ha hjälp och förstå..

 17. Caroline says:

  Hej Jane.

  Min mormor som jag stog mycket nära gick bort hastigt för en vecka sedan. Vill så gärna få tecken. I dag när jag somnade på soffan drömde jag att någon gick emot mig. Obehaglig känsla i drömmen. Vaknade snabbt med ett ryck precis när personen stod vid mig i drömmen. Vad betyder det och varför kändes det obehagligt?

 18. Profile photo ofJane Lyzell
  Jane Lyzell says:

  Hej Carolin
  Beklagar din förlust av din mormor
  Problemet med drömmar är just man mixar ihop saker – det troliga var att det var din mormor som kom i drömmen sen tog dina egna rädslor över för det okända och andevärlden.
  Vilket betyder du måste jobba med dina rädslor för just andar 🙂
  De kommer alltid i kärlek <3

  Vänligen Jane

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.