Fastnar andar mellan världarna?

Bro mellan världarna

Min vetskap om detta är att det inte är så, men en del väljer att gå fram och tillbaka emellan världarna.

Alla människor som dör fysiskt går själsligen vidare till nästa existens, men många väljer att gå tillbaka mellan världarna för att titta till oss som lever kvar på jorden och hjälpa oss över den värsta sorgen.

Är de någon som fastnar i förlusten är det vi själva. Det är det våra nära andligen som hjälper oss med att komma ur sorgen och vidare. De har ju inte dött själsligen/ andligen utan endast i fysisk form. Det fina som är dem lever ju vidare. Många har ett möte med sina kära i drömmen, vilket oftast är enda sättet för dem att komma nära så kallade vanliga människor.

Många har så kallade vivida drömmar som är gedigna möten andligt i andens värld. De kan skänka ibland den största tröst vid sorg. Eller att våra nära andar rumstrerar om hos oss för att få vår uppmärksamhet på att de lever vidare i andens värld. Men inte har andarna fastnat. Det är en skröna och ingen ska vara rädd för att någon av sina egna nära barn, föräldrar, vänner, djur etc skulle fastna eller att man själv skulle det den dagen vi dör. Jag vill försöka hjälpa dig att ta bort den rädslan.

”Om Gud skaparen har skapat allt i perfektum varför skulle Gud skapa döden operfekt?”

Tänk på meningen ovan en stund och reflektera över det – vi vet att födas och naturligtvis vet vi att dö – anden inom oss vet.

Jag har haft fördelen att arbeta med de mest välrenommerade mediumen i världen på Ramsbergsgården, Colin Fry min mentor och Gordon Smith med flera, för att nämna några av alla. De säger samma sak som jag. INGEN FASTNAR .

Om någon andlig människa dröjer sig kvar i hus eller andra platser så är de där av en orsak och ett behov– de går emellan världarna – och vet att de är i icke fysisk form, men har ett behov vara nära av olika anledningar som kanske det jag skrev ovan.

De har ett behov som man bör respektera och inte störa dem i deras utveckling.

Minnes energier förväxlas oftast för andar och jag tror detta har spätt på skrönan om att andar fastnar. Det är ett ”plats- minne”, kan man säga, som har fastnat i tiden. Det är som att sätta på en videospelare på repeat. Den spelar upp samma sak om och om igen, oftast på samma plats och tid och samma fantomer/minnesbilder som ibland kan både ses och höras av mediala. Som tex soldaterna som går ned i marken vid slaget vid Lutzen eller annat som tex skepp, slott etc..

Jag har som medium ännu inte stött på en ande som inte vet att de är andar. Då har jag haft kontakten sen jag varit barn. Jag har stött på rädda andar och andar som håller sig kvar frivilligt, men alla vet de att de är döda (fysiskt).

De flesta andar är nära och kära som drivs av sin kärlek i familjen. Det är de som oftast misstas för andliga spöken. Handen på hjärtat – skulle inte du själv rumstrera om hemma hos de dina den dagen du själv är ande, för att få dem förstå hur bra du mår och att du lever vidare.

Minnes energier (emotionella) kan sitta kvar upp till flera hundra år. Men det är inga andar, endast fantomer av minnen. Det är väldigt intressant, men det är inga andar.

Ett minne eller en fantom kan du inte kommunicera med. De är där som en slags påminnelse. Detta tas felaktigen för andar och spöken. Dessa energiminnen kan låta och ses, men du kan inte kommunicera med dem. De finns kvar där för att påminna om att inte göra om samma dumma sak i historien igen.

Tyvärr har film, tv och böcker ställt till det rejält om tanken om vilsna själar, vilket är struntprat och fantasier. Filmer, böcker och tv är en penninga industri som tjänar pengar på människors vidskepelse och rädslor.

Ingen är vilsen, alla får hjälpen de behöver av sina andliga följeslagare. Ingen lämnas vind för våg.

Alla har en ledare som hjälper till vid övergång och skydds änglar. Särskilt vid snabba övergångar sätts det in hjälp direkt. De som inte tror på livet efter får extra hjälp för att förstå att livet fortsätter efter den fysiska kroppens död. Deras egna ande kommer att känna igen sig snabbt, då alla har en ande:) – Guds perfekta skapelse.

Alla får hjälp på andra sidan, något annat vore grymt. Så du kan lugnt släppa rädslan för att andar skulle fastna.

Skrivet av Jane Lyzell © Lyztran.com

30 tankar om “Fastnar andar mellan världarna?

 1. Christine Lundin säger:

  Mycket bra formulerat o sakligt…uppskattar jag verkligen…för mig så vet jag detta redan men det är många som behöver läsa..veta det för det är rent för
  mycket okunnighet som förvirrar in sig i rädslor..

 2. Jaana säger:

  Hej Jane

  Fint skrivet och mycket tänkvärt.

  Varför tycker de medium som jobbar på TV typ “Det okända” att det alltid finns andar att hjälpa, att gå över / gå till ljuset? Att det finns dom som spökar och ställer till för att de inte vet om att de är döda?

  Kärlek /Jaana

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej Jaana
   Ja du – vad de gör på tv och det nämnda programmet är ju just TV – blir ju mer intressant då om de spökar till det lite – då får de fler tittare – jag vore glad om dessa program inte fanns. Vore skoj om det visade mer program där medium t ex har storseanser live – det vore trevligt 🙂 om nu mediumskap överhuvud taget ska vara där ?
   De andar som tar kontakt vill något eller nå nån med ett budskap – det är det som är et mediums uppgift – att förmedla vad de vill – inget annat – tack för ditt inlägg // Jane

 3. Catharina säger:

  Hej Jane – tack för ditt inlägg om minnes energier och våra anhöriga på andra sidan. Det är väldigt svårt för en som inte är så medial eller kunning att veta vad man skall tro på. Tex det vi ser på tv om tex det Okända- hur mycket sanning är det undrar vi ,många ,många och många?
  Men hur är det när man vaknar av att man är “gjord av is” och att någon som inte finns i ens sovrum “sätter sig på ens säng”?
  Hälsningar Catharina

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej Catharina
   När du sover sjunker din egen kroppstemperatur – det är därför vi har täcken och lakan 🙂 – ibland kan våra nära o kära vibrera i en så mycket högre frekvens att det kan kännas kallt, isande kallt – Om någon sätter sig i din säng får du fundera på vem som älskar dig så mycket att den vill titta till dig när du sover – kanske en mor /far eller någon annan.
   Förstår det blir förvirrande när program som du nämner visas på tv – min åsikt är det förvirrar mer en är bra – mitt råd till dig sök mer egna svar – lycka till //Jane

 4. Anna-Karin säger:

  Flyttat till ett gammalt hus (byggt 1938) med mycket själ och känsla, för 5 år sedan.
  Känner och upplever saker här då och då. Funderar på om det verkligen är andar som följer mig, eller om det är andar som följer platsen/huset.
  Känner en väldigt stark trygghet här och är aldrig mörkrädd…

 5. Kristina Hansson säger:

  Känner också precis som du skriver i inlägget ovan, det enda jag funderar på är att om det nu är så att man köpt och bosatt sig i ett gammalt hus med lite historia så är det kanske inte alltid nära & kära som pockar på uppmärksamhet, utan andar som tidigare levt och älskat här i tidigare liv … Och som dras just till denna plats av allehanda olika anledningar. Bara en tanke! 🙂

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej Kristina
   Vist kan det vara så att en del andar besöker sina favoritplatser eller dröjer sig kvar ett tag av olika anledningar 🙂 Det är då man bör respektera deras närvaro och blir man störd förklarar man det för dem i respekt för varandra.

   Sen får man ju inte glömma bort att vi alla hjälper varandra – vi är alla systrar och bröder och kanske en besökande ande vill få oss att förstå vår egen medialitet 🙂 – så det skulle ju även kunna vara en hjälp ande eller inspirerar eller till och med en guide som försöker få din uppmärksamhet på din egen medialitet och för framtida arbete tillsammans. Andevärlden är ingen annan stans den finns runt om kring oss fast i en annan dimension – att mer mediala ibland känner av dem är inget konstigt och definitivt ingen som fastnat. – Tack för ditt inlägg //Jane

 6. Erja säger:

  Hej Jane. Vi bor i ett gammalt hus, jag har rensat huset två gånger för dessa andar eller vad det var störde min nattsömn och gjorde mig på väldigt konstigt humör när jag var i själva boningshuset. Det blev lugnt och jag blev mig själv igen 🙂 Men när jag och min man var på resa, min dotter och pojkvän var hemma tillsammans då var det lugnt. Men när min dotter var själv hemma så satte det igång igen. Med ljud, dörrar öppnas, störd nattsömn osv osv. Jag skrev till henne på messenger att be om beskydd, och det gjorde hon. Saken är den att hon var livrädd och låg sömnlös. Nu är vi hemma och det är lugnt igen… Jane rensar du hus så får du gärna komma till oss i Örebro och göra det <3

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej Erja
   Tack för ditt inlägg , Nje jag rensar inga hus – jag hjälper de boende förstå vad som händer i husen och utreder vad som är vad 🙂
   Gamla hus lever sina egna liv – trähus är levande och låter en hel del dörrar kan öppnas etc… utan att det skulle vara sk spöken eller ande fenomen.
   Att andlig aktivitet kan förekomma i hus JA – men det är inga ondsinta eller negativa andar som fastnat – Det är andar som vill något ibland kan det vara den egna anden 😉
   Finns så mycket det kan vara som anden vill eller för den delen huset vill få familjerna förstå – Och det kommer i kärlek.

   Era egna rädslor kan ställa till det rejält och skapa egna fenomen i ett hus – så inte konstigt det var lugnt då din dotter hade sällskap då kände hon sig trygg – sen blev hon orolig och det kan vara orsaken till fenomenen.

   Människor antar alltid det värsta senariet vid aktivitet – Rädslorna skapar monster. Det kanske inte ens är andar utan huset belägring och omgivningens energier, vatten, el etc…
   Tack jag får bestämt skriva ett nytt blogg inlägg om “Hus utredningar” //Jane

 7. Ulla Björklund säger:

  Hej Jane, ja du får jättegärna skriva ett blogginlägg om Hus utredningar. Det vore intressant att få läsa mer om detta. Hälsn. Ulla

 8. Anna-Lena säger:

  Men Gud skaparen skapar ju inte allt i perfektum, om han gjorde det så varför föds vissa med vissa handikapp, svåra sjukdomar, deformationer etc?
  Jag tror förvisso som dig att andar ej fastnar mellan världarna utan att det är minnen. Men att skriva att gud skapat perfektum när vi föds och varför skulle han då skapa döden operfekt blir lite missvisande och dubbelt för mig?!

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej igen Anna- Lena
   I guds ögon är alla perfekta så som Gud skapar oavsett vad vi människor tolkar som perfekt.
   Så vist skapar han döden perfekt med , som jag skrivit – du har läst och tolkat den biten fel – jag skrev:

   ”Om Gud skaparen har skapat allt i perfektum varför skulle Gud skapa döden operfekt?”

   Tänk på meningen ovan en stund och reflektera över det. Vi vet att födas och naturligtvis vet vi att dö – anden inom oss vet.

 9. Vendela Cederholm säger:

  Jag håller med dig Jane! Ingen behöver oroa sig för att fastna eller för att deras nära och kära ska göra det. Jag är övertygad om att kärleken är den starkaste kraften och att kärleken kan övervinna allt.

 10. Isabella säger:

  Hej Jane! Vi fick påtvingat drastiskt avliva vår varghund. Han förtjänade inte sådant slut. Det gör så ont i oss eftersom det var inte vårat beslut. Våra andra två hundar var med. Vad dem tänker/känner vet jag inte. Försöker läsa av dem. Från att finnas fysiskt så fanns han inte mer. Bara en liggande kropp som vi fick köra sedan till Renovas krematorium för djur. Värsta jag varit med om.
  Vet inte vad jag vill med detta inlägg. Vi behöver nog någon slags tröst från hans ande. 😪

 11. Jane Lyzell säger:

  Hej Isabella
  Beklagar det ni behövt gå igenom med er hundvän <3
  Även våra vänner djuren har sin tid på jorden som är förutbestämd och hans tid var inne tyvärr och ni får se det som att han har det bra nu på den andra sidan livet . vilket jag är övertygad om att han kommer visa er när sorgen lagt sig lite för er<3

  De andra hundarna känner av hans ande och de vet och förstår vart han är – men även dom saknar han fysiskt- låt tiden läka er alla och minns han som den underbara hund han var för er alla <3

  Kram Jane

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.