Fenomen i hus och platser – ”Andlig utredning”

Fenomen i hus

Ja, många undrade om vad jag menade med hus utredning i min förra blogg. Så.. ja, här ger jag er min syn på hur jag gör och vad man bör ställa för frågor själv innan man ringer ett medium och frågor jag vill veta innan jag själv åker ut.

Det är ju väldigt populärt att ”rädda” andar, men i min vetande värld behövs inte mediumen egentligen för att föra över någon ande. Det sköter de själva (andevärlden). Ett mediums uppgift är att förmedla kommunikation emellan världarna inget annat!

Ingen ande lämnas ensam vind för våg på andra sidan. Andevärlden hjälper andarna på sin sida och mediumens uppgift är hjälpa människor på denna sidan förstå vad andarna vill.

Förr i tiden visste människan hur de skulle byggas hus. I Kina har de den konsten kvar genom feng shui. De vet hur att placera hus. Vikingarna kunde rikta energier med stenar, positivt eller negativa energier. I dag byggs det utan att ta hänsyn till de magnetiska fälten på jorden,”currylinjer” och” Haartmanlinjer” eller vattenådror. Sådant spelar stor roll i vårt boende. Större än vad vi förstår idag och detta kan misstas för andlig aktivitet.

Om du bor i minnesenergier i hus eller lägenhet, där någon annan satt sin energi i åratal med t ex ångest som är en stark energi, så räcker inte det med att göra en andlig ceremoni. Det krävs helrenovering av väggar, golv och tak för att få ur det.

Sen kan det vara så att din energi och den som bott där innan inte alls passar på något sätt och då kan det kännas riktigt otrevligt att vistas där om man är sensitiv. Detta misstas ofta för andar som spökar. Det är endast minnesenergi och personerna behöver inte ha dött utan kanske lever någon annanstans.

Poltergeist fenomen kan vara: Knackande i väggar, steg i trappor och dörrar som slår igen. Saker flyttas på. Möbler välts eller saker flyger igenom rummet, köksluckor och lådor som öppnas och stängs av sig själv.

Puberteten eller tidig ålder före 4 år kan vara starkt kopplat till poltergeist fenomen utan att det egentligen har någon andeorsak än den egna anden.
Andra själv framkallanden av dessa fenomen är egen psi förmåga, hög sensitivitet och tyvärr även negativitet, rädslor och ondska.

Det finns alltså mycket att utreda innan vi kan säga det är andlig aktivitet i ett hem och jag ska försöka spalta upp det viktigaste här som man bör utreda;

 • Trähus lever sitt eget liv, det låter och knakar i dem, efter väder.
 • Knackningar på fönster är många gånger fåglar som tex äter fönsterkitt
 • Ventilationen i huset kan behöva ses över om konstiga ljud hörs eller värmepannor och vatten rör som läcker ut gaser och/ eller vatten
 • Trasiga läckande murstockar som ger koldioxid i huset (ger hallucinationer)
 • El – hur ser det ut med elen i huset eller de rum som är mer aktiva?
 • Är det mycket el på liten yta – datorer, tv etc – så det bildas statisk elektricitet?
 • Finns det vattenådror i närheten eller under hus?
 • Hur ser det jordsliga magnetiska fältet ut i huset /lägenheten?
 • Finns det en järnväg i närheten (nära)?
 • Finns det starkströmsledningar i närheten?
 • Finns det olika radio eller telefonmaster?
 • Hur mår familjens medlemmar? Finns det psykisk ohälsa eller missbruk?
 • Finns det tvillingar i familjen eller tonåringar?
 • Tonåring eller vuxen som mår psykiskt dåligt och är självdestruktiv
 • Familjebråk, våld, otrohet, lögner
 • Minnes- energier från dem som levt i hus /lägenhet tidigare
 • Är någon i familjen själv medial eller hög sensitiv?
 • Har någon släkting dött nyligen i samband med fenomenens början?
 • Stor sorg
 • Sömnparalys
 • Något oerfaret medium har varit där och skrämt upp de boende med onda eller negativa andar eller annan skrämselhicka.

Ja, utredningen kan göras hur lång som helst innan man ger sig ut för att hjälpa till och utreda ett hus /lägenhet och det finns många olika faktorer det kan vara.

Är det andar så är det oftast kopplat till att någon ande vill framföra eller göra familjen uppmärksam på något inom familjen eller rent av bara vill visa att de finns med dem. Att de inte har dött och att de är med i familjen andligen i kärlek.

Ibland kan en föregående ägare från andra sidan vilja ha ett ord med ifall det skulle vara något som nya familjen behöver veta om huset eller platsen, men det är mer sällsynt.

Hoppas denna lilla text hjälper dig förstå att allt är inte spöken.
Tack för du läser min blogg 

Skrivet av Jane Lyzell © Lyztran.com

 

 

 

10 tankar om “Fenomen i hus och platser – ”Andlig utredning”

 1. nina thore säger:

  Jag har en mörk skuggman i köket och en natt vaknade jag och såg en vit skugga röra sig vid väggen i vårt sovrum. Rummet var mörkt och belysning utifrån finns på andra väggen. Kan det vara så att när det är ljust blir skuggan mörk och när det är mörkt blir skuggan vit ? Jag försöker komma underfund med om det finns mer än en skugga här

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej Nina tack för ditt inlägg 🙂
   Det är troligen bara just en skugga om den är konstant på samma plats hela tiden – Vi människor är lite mörk rädda 🙂 //Jane

 2. Marie Larsson säger:

  Mycket bra kommenterat för det är så mycket omkring oss som påverkar vår tillvaro. Ett bra medium/sensitiv person känner av de olika sakerna och kan förklara omständigheterna men ute på marknaden så har vi personer som är utbildade medium men har inte den riktiga förmågan ändå.

  Oftast är det minnesenergier och energier från personerna som bor i bostaden som känns först. Jag har en upplevelse från när jag var i Istanbul och gick in i en katolsk kyrka. Jag var tvungen att springa ut därifrån för jag kände hur jag blev omringad av personer som kände skräck och fasa samt hur det kom in personer som dödade dem under tumult tillstånd. Jag blev mycket omskakad av upplevelsen för den blev så stark men detta var minnesenergier för andarna springer inte omkring i kyrkan idag. Jag frågade om historien för kyrkan och detta hade hänt. Det var människor som flytt dit i tron att de skulle skyddas men det kom in soldater som slaktade alla.

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej Marie
   Tack för ditt intressanta inlägg – Ja hua otäckt ibland att uppleva dessa starka minnes energier – reste med tåg år 2000 till Köln för att demonstrera för fattiga länders skuldsanering- Åkte igenom Tyskland i gamla tågvagnar sen kriget – det var fruktansvärda minnesenergier – hemskt gick inte sova där alls.

   Det brukar ju vara goa energier i kyrkor annars så jag förstår din förvåning!

   Ja få medium därute vet skillnaderna //Jane

 3. Anna-Lena säger:

  Riktigt bra inlägg och jag tycker som du att andar från andra sidan kommer när det vill uppmärksamma oss på något vi bör veta och inget annat, det är min filosofi. Men du säger att man ska renovera, tapetsera om etc om det har funnits sjukdom i huset/lägenheten/rummet av en person. Kan man inte bara använda salvia, palo sato, använda sin tankeförmåga att rena hemmet? Jag har själv varit sjuk ett längre tag, psyisk ohälsa och är medial och min förhoppning har hela tiden varit att jag ska kunna rena mitt hem på detta sättet!

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Ibland hjälper inte endast ceremonier utan renoveringar behövs av husets innandöme. Men som i ditt fall med psyisk ohälsa och är medial – så är det nog viktigare rensa ut egen ohälsa för att förstå vad som är vad.
   Lycka till //Jane xxx

 4. Rebecca säger:

  Hej igen Anna- Lena
  I guds ögon är alla perfekta så som Gud skapar oavsett vad vi människor tolkar som perfekt.
  Så vist skapar han döden perfekt med , som jag skrivit – du har läst och tolkat den biten fel – jag skrev:

  ”Om Gud skaparen har skapat allt i perfektum varför skulle Gud skapa döden operfekt?”

  Tänk på meningen ovan en stund och reflektera över det. Vi vet att födas och naturligtvis vet vi att dö – anden inom oss vet.

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell säger:

   Hej Rebecca
   Låter ju inte så kul bo där – jag kan ju inte säga på rak arm vad det är utan att ha undersökt det – men något har ju gjort att din brors familj dragits till platsen och huset och det är nog där man ska börja nysta – ta reda på marken där huset står på – väderstreck etc.. prata med familjen som byggt huset och se om de upplevt konstiga saker ……
   Det låter som det skulle kunna vara vattenådror eller jordens magnetism – kolla upp rökgaser med . med tanke på de fysiska åkommorna – det låter o sannorligt det skulle vara någon ande som håller sig kvar i huset – så vad är det då det kan stå för – är barnet medial ? – be dem gå till ett medium i första hand – sen kan det bli tal om att undersöka huset – lycka till och tack för ditt inlägg //Jane xxx

 5. Profile photo ofLenaGustafsson
  Lenanda säger:

  Vi flyttade in i en ny lägenhet i december. Innan oss hade här bott en person i ca tio år. Personen som flyttade verkade verkligen vilja bo kvar men var av okända skäl tvungen att flytta. Kanske var hyran för hög, det är dyra hyror i området. I lägenheten finns en kamin som var väl använd när vi kom hit för rummen var väl inrökta och väggar och tak sotiga. Hyresbolaget menade på att jag väl fick måla om om jag stördes så mycket av detta. Det kändes inte så välkomnande. I två månader fick jag “bråka” för att få dem att skicka hit målare som målade om. Medan vi väntade ramlade helt plötsligt två rader kakel ned från väggen i badrummet en natt. Ingen av gubbarna som var här och inspekterade kunde riktigt förstå varför. Jag tänkte lite på skoj för mig själv att det kanske var ilska och irritation som fått kaklet att plötsligt ramla i golvet och splittras som om någon slängt dem med all kraft? Grannens bil kom också farande med ett stort brak in i staketet runt uteplatsen framför vår lägenhet, han hade glömt dra åt handbromsen och bilen kom i rullning… Ett tag funderade vi på vad som mer skulle ske…
  Sen väggarna blev ommålade känns det lättare här inne iallafall. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.