Jakten På Den Mediala Lyckan

Stärk dina medial förmågor och din kontakt med andra sidan

Glamour i det mediala, inre och yttre tvång att utveckla det man har inom det mediala. Ja, så ser det faktiskt mycket ut idag och det blir en stress för många sökande själar!

Vad ska man göra med sin mediala, mediumistiska (mediumskap) eller healing förmågor? Många som kommer till mig, på antingen privatkonsultationer eller kurser, har fått höra på en mediala demonstrationer eller en storseans av något medium eller medial, att de har förmågor att utveckla. Kan även vara på privat konsultationer som tarot mm..

Det blir sedan en press för de sökande att utveckla det som det aktuella mediet sa till dem. En del ser faktiskt ut som stora frågetecken inför en del som de fått höra om sina förmågor.

Jag skulle vilja säga så här; ta informationen om din medialitet eller mediumskap som du fått med en ”stor nypa salt ”. Att någon säger till dig att du har förmågor, behöver inte alls stämma och om det gör det så betyder det inte att du måste utveckla dem för att arbeta med det för att hjälpa andra. Det finns inget tvång till utveckling.

Att vara medialt utvecklad betyder bara att du lär dig använda din naturliga medialitet som alla människor har från födseln och sedan urminnes tider, men som har glömts av i vårt materialistiska leverne. Det är samma med healing- gåvan. Alla har den med sedan födseln och alla kan utveckla den till en viss nivå. Alltså, alla människor är mediala, så allamediala har den gåvan!

Få personer är däremot så kallade ”Medium”. Det är en extra gåva som man är medveten om sedan man föddes och har upplevelser av ande världen sedan man varit liten. Även här blir långt ifrån alla medium arbetande medium och det ska heller inte vara så. Kanske är det inte alls meningen det skall utvecklas till en sådan nivå att man arbetar professionellt med det.

Det finns alltså inget tvång här heller för att utveckla gåvan.

Livet har format oss igenom livserfarenheter, vilket kanske har gjort att det direkt kan vara olämpligt att utveckla sin medium förmåga till en sådan nivå och det kan istället bli direkt ohälsosamt fysiskt eller psykiskt. Mediumskap ska inte utvecklas med mycket rädslor, svagt sinne eller stort ego. Ej heller om den fysiska kroppen inte hänger med. Då kontakten med andar är i en så hög vibration att det påverkar får fysiska kropp.

Den andliga och personliga utvecklingen är det som är viktigast och den måste ovillkorligen gå hand i hand med den mediala och medium utvecklingen. Känner du stress över din utveckling eller blir sjuk fysiskt eller psykiskt, stanna upp och fokusera på dig själv och fråga dig ”Hur ska jag själv må bra?” och ”Vad kan jag göra för att finna harmonin igen?”

Släpp pressen och kraven från alla runt dig om det mediala och säg till dem att du tagit en paus eller slutat ge. Att ge, ge, ge, ge till andra sökare är att så småningom bränna ut sig själv. Lär dig säga NEJ.

Kom ihåg att det är inte viktigt att hjälpa massan. Det kanske bara är en person du är ämnad för att hjälpa i just rätt ögonblick en gång i ditt liv. Det räcker – det kan vara din gåva.

Gud, skaparen, den stora anden inom oss, vet när vi behövs för andra igenom vår egen medialitet. Du kommer veta när det ögonblicket uppenbaras för dig. Du bara vet

Medial utveckling ska gå lätt. Gör den inte det och du känner stress eller din kropp säger ifrån, så är fokuset på dig själv som är det du ska lära. Låt heller inte din mediala utveckling bli en flykt undan livets verkligheter. Du kan aldrig fly från dig själv och din egen ande.

Ditt personliga ansvar – spiritualismens femte princip. Oavsett av vilken anledning du utvecklar dig, så gör det i glädje och lämna egot på hyllan. Så blir din mediala utveckling lätt och smidig. Men går du emot något som inte är menat så blir vägen tung och motig.

Det handlar aldrig om den mediala eller mediumet, som ska se bra och duktig ut eller berömmelse. Det handlar om att förmedla information på ett korrekt vis till hjälp och tröst för de hjälpsökande.

Så känn in i din egen själ. Stämmer det att du har gåvor att utveckla så som du blivit påpekad om? Känns det rätt eller fel? Ja, det är ditt personliga ansvar.

Lycka till //Jane Lyzell

© Lyztran

18 thoughts on “Jakten På Den Mediala Lyckan

 1. Agneta Bengtsson says:

  Tusen tack Jane <3
  Då jag nu har varit väldigt låg o då även med all min värk i kroppen.
  Ja, jag har sagt Nej o ger inte längre healing o.s.v nu.
  Och där jag även känt mig Väldigt Utnyttjad.
  Har som sagt var gråtit o gråtit.
  Men å andra sidan så Vet jag ju sedan liten att detta är ett kall.
  Men då till vilket pris????
  Och jag har i o för sig alltid sagt o känt att Jag tar allt i min egen takt.
  Ikväll tänkte jag Inte gå på cirkeln – men tusen tack till att jag gjorde så.
  Där vi Verkligen fick gå in i vår själ o allt runt omkring o Hur den kommunicerar med oss <3
  Och även det att INTE "adoptera" andras sanningar utan "Vad Känns Rätt För Just Mig I Min Själ" <3
  Fick där även upplyftande ord ang VAD just nu o runt omkring.
  Allt var sååå sååå upplyftande (övningar o ord) så hela vägen hem blev väldigt känslosamt i bilen.
  Och när jag sedan kommer hem o in här så efter ett tag så DÅ SPELAS MIN LÅT.
  Och då fullkomligt sprutar mina tårar ur mig.
  Men sååå sååå förlösande även detta med Min Låt.
  Denne låt är såååå innehållsrik o tänkvärd så den går rätt in i själen varje gång.
  Och då den spelas så då bara VET JAG att nu är det något på G!!!
  Tack för bloggen o Kram Fina <3
  (tack även för konversationen idag per messingers)
  Kram igen <3

 2. Profile photo ofThora2000
  Lennart Chrunak says:

  Hej Jane!
  Det stämmer så bra det Du säger. Vid ett tillfälle sade prästen Per Saxholm till mig att jag var så forserad. Vilket stämde. Man skulle veta och förstå så väldigt mycket allt på en gång. Nu är det inte så. Jag har varit med om väldigt mycket på denna korta jordiska vandring och det verkar nu som att Gud vill använda mig som medium för att hjälpa andra människor.

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Hej Lennart
   Ja herrens vägar äro outgrundliga , som det står i bibeln och tur är väl det 😉 – ja man ska inte forcera något i livet , tack för ditt inlägg //Jane

 3. Profile photo ofThora2000
  Lennart Chrunak says:

  Hej igen Jane1
  Det är verkligen en fantastisk beskrivning hur det är att vara människa och ha ett intresse för det mediala. Det har jag längtat efter under en lång tid att få höra. STORT GRATTIS. Det är därför det är så värdefullt att gå på kurs oss dig, då man där upplever att allt stämmer
  Vi ses snart
  kram
  Lennart

 4. Ann-Mari says:

  Tack för ditt fina inlägg, hjälper många å mig själv.. Känner mig fri isf tyngd är jag läst ditt inlägg.. tack fina du <3

 5. wenche molthon says:

  Tack.?
  Står med ett ben i luften ang utveckling.
  Har gått kurser med heling för många år sedan och hjälper om någon önskar med heling.
  Men som sagt velat fram o tillbaka ang vidare utveckling jag la ner allt för länge sedan av privata skäl för flera år sedan.
  Tanken finns att ev fortsätta men är av olika orsaker inte klar än. Saker har hänt… alla inom detta har inte varit vad som krävs så därför la jag ner.

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Tack Wenche för ditt inlägg och jag tror många med dig känner lika dant – det har blivit krav i utvecklingen – man ska skynda långsamt som jag brukar säga och låta livet komma emellan när det ska det 😉 //Jane

 6. Lena Gustafsson says:

  Det var det som var så skönt på Lyztran. Att det var så avslappnat, anspråkslöst,välkomnande, ingen tävling, ingen press… Behövde inte vara otroligt duktig eller ovanligt speciell, jättemedial eller praktiskt taget proffs på healing på en gång… Det var ok att vara en nyfiken, totalt okunnig nybörjare, man måste inte “bli nåt” märkvärdigt. Allt handlade inte om bara mig och “min utveckling” utan känslan var otroligt mycket “VI”,- att alla i rummet kunde bidra, att alla hade en plats vilket jag uppskattade jättemycket. Jag känner mig mycket lycklig att jag funnit detta sammanhang där jag känner mig att fri att ta den tid jag behöver för att utforska och känna på detta andliga spår, på det sätt som faller sig rätt för mig. Det enda jag sörjer är att Örebro är för långt bort för live-besök speciellt ofta…

  • Profile photo ofJane Lyzell
   Jane Lyzell says:

   Tack Lena för ditt inlägg och feedback om kursen du var på – det värmer <3 och det är precis det du skriver som jag vill förmedla till mina kursdeltagare - ta det i din takt och där du är i din utveckling , kram Jane

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.