Onda andar…?

Tror du denna  lilla varelse föds med en ond ande?

Finns det onda andar?

Tror du denna  lilla varelse föds med en ond ande?
Tror du denna  lilla varelse föds med en ond ande?

Jag får en del förfrågningar om just onda  eller negativa andar som hemsöker personer eller platser. Mitt bestämda svar som spiritualistiskt medium är Nej, det finns inga onda andar.

Anden är det fina inom varje människa. Oavsett om personen ses som ond i sin jordevandring, så är det just det goda inom varje människa som blir kvar i anden. Och just det ljuset inom oss som går vidare till andens värld. Det goda ljuset vill inte tillbaka till jordeplanet för att vara ond. Det minnet har lämnats kvar i jordeplanet.

Ingen föds ond i jordeplanet. Alla små bebisar är rena och oskuldsfulla. Det är uppväxt och omständigheter som gör en människa ond eller förmår att utföra onda handlingar. Varje människa har ett eget energifält, aura, som lämnar avtryck i hus/platser, händelser osv.

Är du sedan medial eller högsensitiv är man känslig för det mesta energimässigt. Man kan då känna av dessa avtryck som är minnesbilder från den tidigare levande personens liv (faktiskt även levande). Dina egna rädslor och föreställningsvärld om andar spökar för dig och du ombildar dessa minnesbilder till onda andar. De andar som kommer nära dig är endast i kärlek.

Ibland så tar rädslor överhanden och man måste arbeta med dem innan man kan fokusera på att utveckla sin medialitet mer eller bara bli fri från känslan av onda andar.

Jag rekommenderar alla ta kontakt med någon psykoterapeut och arbeta med just dina rädslor så ska du se, att det som du kallar ont, bleknar bort. Det bottnar oftast i saker inom oss själva så som trosuppfattning, uppväxt, påverkan från film/tv, skrönor mm.

Viktigt att förstå:

Om det är andar hos dig, så är de där för att hjälpa dig och de kommer i kärlek inget annat. Låt inte dina rädslor omvandla dem till onda andar. Det är troligen dina nära och kära som är med dig inget annat. Dina egna rädslor är ditt största hinder och orsaken till din känsla om onda andar.

”Sök också kunskap om andlighet ty kunskap eliminerar rädslor ”

Observera! Andevärlden är inte ond. Om du hör onda röster i ditt huvud eller utanför dig själv, då får du ifrågasätta ditt eget sinne. Kanske du har någon psykisk sjukdom som schizofreni eller multipla personligheter. I dessa sjukdomar brukar röster höras som onda och vill att det inte ska gå så bra. Dessa röster ger order om olika negativa saker.
Mitt råd blir då att söka hjälpen inom psykvården och lägga din medialiteten på hyllan. Ignorera rösterna blir mitt bästa råd.

Skrivet av Jane Lyzell
© Lyztran

10 tankar om “Onda andar…?

 1. Mia Maria Rosenqvist säger:

  Så har jag också tänkt. Jag hör någon i köket ibland om kvällarna när vi lagt oss. Jag ber dem visa sig och ge mig goda råd, men ännu har det inte hänt.

 2. Profile photo ofSusanne
  Susanne Ekwall säger:

  Bra inlägg Jane ?
  Har absolut samma uppfattning i det som du skriver. Det finns inget ont i vår ande.
  Egot kan vara så förvirrande o då byggs det upp så många olika rädslor som sen spär på rädslorna ännu mer tyvärr.
  Det är därför viktigt att vi som arbetar med det Andliga gör vår personliga utveckling till en viktig del av att släppa på våra tidigare negativa upplevelser.

  Vår så kallade minnesbank består av både negativa o positiva upplevelser, i den har det oxå blivit rädslor under tiden. När vi väl förstår vad rädslan står för så kan vi bearbeta den på rätt sett – då brukar den försvinna o vi kan möta den i förståelse.

  Finns olika källor som numer bygger upp en negativ bild av att det finns elaka andar via media i olika tv-program bl.a med husreningar m.m – många kan lätt bli projicerade av detta o då sätts en rädsla in som ofta byggs upp mer o mer.

  Det kan för många vara svårt att ta till sig dem kärleksfulla besöken hos våra Andevänner som endast kommer i den villkorslösa kärleken, om man just i sådana besök upplever något negativt i besöket, men när du kan skilja på var rädslan kommer ifrån, det är då du får uppleva dem mest underbara besök av nära o kära. // Susanne ??

 3. Profile photo ofBes
  Birgitta Sarajärvi säger:

  Hej! Har samma uppfattning, dock gör det så himla gott det du skriver ?Tack för det!
  En hel del även som jobbar som medium pratar om onda andar. Och för mig har det varit så skönt att våga tro på att det finns villkorslös kärlek någonstans. Så det kan vara förvirrande istället för att det inger hopp och förtröstan. Kanske En process säkert att gå igenom kan tänka.
  // Birgitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.